Днес се изля силен дъжд и улиците се наводниха за отрицателно време. Забелязах, че като премина през локва ми светва червената лампа "акумулатор" и хидравликата на волана ми се губи. След няколко секунди усещам леко придърпване, изсвирва (мисля, че ремък) и лампата угасва, а хидравликата на волана отново се появява. Предположих, че съм минал по-бързо през някой гьол и съм намокрил нещо, но след малко ми се получи, въпреки че намалих преди локвата. След няколко секунди пак всичко се оправи като ми предърпа малко и ремъка изсвири наново. Отбих веднага, оставайки мотора да работи и нищо! Все едно не е станало нищо. До вкъщи нямаше повече "обаждания".
Известие
Collapse
No announcement yet.
Светва ми лампата на акумулатора
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеБуксува ти ремъка???!!!!!
Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщениеАбсолютно! Пробвай да го натегнеш, а ако е износен направо сменяй
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениещото най-вероятно някоя ролка е блокирала
ако е износен трябва да смениш и ролките
Искам да поясня, че когато си взех Алфата си смених ремъка и ролките и от тогава съм изминал около 19 000км. Пробегът не е ли малък още за повторна смяна?
Ако нещо съм пропуснал да уточня, моля питайте за да ви насоча възможно най-точно.
Благодаря ви предварително!Last edited by Lqnkata; d.m.y г., 23:29.
Comment
-
Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщениеДа предположим, че има блокирала ролка, защо тогава това се получава само когато минавам през локва и то не всеки път? Не би ли трябвало да ми се случва и в сухо време...
Искам да поясня, че когато си взех Алфата си смених ремъка и ролките и от тогава съм изминал около 19 000км. Пробегът не е ли малък още за повторна смяна?
Ако нещо съм пропуснал да уточня, моля питайте за да ви насоча възможно най-точно.
Благодаря ви предварително!Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщениеГоворим за пистов ремък.
Comment
-
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеА и не винаги ролките са качествени. А пък и ремъка ако не е бил натегнат хубаво също се износва бързоLast edited by fiore; d.m.y г., 11:36.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
И след като се проверят ролките и се сложи нов ремък, е добре да се помисли за еко-кората.
Тя има две основни роли:
1. Да пази природата /асфалта/ от капещи мотори.
2. Да пази мотора от прекомерно охлаждане; ролки и ремъци от вода; горещ мотор, облят от студена вода от локва е крайно противопоказно; опасност от "глътване" на вода през въздушния филтър; намокряне на електроника, датчици и контактни клеми, също не води до нищо добро ...
Comment
Comment